Gröönkohl

Dat Ollnborger Nationalgericht: Gröönkohl wi bie Mudder! Grünkohl auf traditionelle Art, so lecker.

Zutatenliste für

4

Portionen

  • 3,5 kg Gröönkohl (frisch)
  • 1 kg Kasseler Rippen
  • 500 g magern, gestriepten Speck
  • 250 g Zippeln (Zwiebeln)
  • 200 g Hafergört
  • 125 g Smolt
  • 5 Pinkel
  • 4 Kaakwuss
  • 1 EL mittelscharpen Semp
  • 1 EL Piment
  • Solt un Peper
  • 'n Prise Zucker

Zubereitung

  1. So ward dat maakt: Den Speck in 1 l Water 45 min. kaken.
  2. In Twüschentiet den frischen Kohl tweisnien (gröttere Strunk rutlaten), denn düchtig waschen.
  3. Den Kohl in kaken Soltwater gewen, kort upkaken, na 10 min. dat Water afgeten, den Kohl in een Dörslag aflecken laten.
  4. Smolt in den Pott gewen, de fien tweisneen Zippeln dorin hell anbroen, de Brühe van den Speck togewen, hento kummt de Kohl un de Gewürze.
  5. Dat Ganze bi swacke Hitze sinnig een Stunnen kaken, evtl. Water togeten. (Kohl brennt licht an)
  6. Denn, Speck, Kasseler Rippen und Kaakwuss babenup leggen, Hafergört röverstreen, na'n gode 1/4 Stunnen de Pinkel togewen.
  7. 3/4 bet 1 Stunnen sinnig wieter kaken (richt sik na den Kohl).
  8. To'n Sluss de Todaten warm stellen. 1 Pinkel apensnien, ahn Pell dör den Kohl röhren. Afsmecken, evtl. nawürzen.
  9. Updischen: De Gröönkohl kummt tomidden up een grote Servierplaat. In Schieben sneen Speck un Kassler, mit Wuss un Pinkel moi um den Kohl to leggen.
  10. Dorto gifft dat Brat- or Soltkartüffeln. At Drinken smeckt Beer or een kräftigen Rotwien heel best. Goden Aptiet!
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