Dat Ollnborger Nationalgericht: Gröönkohl wi bie Mudder! Grünkohl auf traditionelle Art, so lecker.
Zutatenliste für
4Portionen
- 3,5 kg Gröönkohl (frisch)
- 1 kg Kasseler Rippen
- 500 g magern, gestriepten Speck
- 250 g Zippeln (Zwiebeln)
- 200 g Hafergört
- 125 g Smolt
- 5 Pinkel
- 4 Kaakwuss
- 1 EL mittelscharpen Semp
- 1 EL Piment
- Solt un Peper
- 'n Prise Zucker
Zubereitung
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So ward dat maakt: Den Speck in 1 l Water 45 min. kaken.
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In Twüschentiet den frischen Kohl tweisnien (gröttere Strunk rutlaten), denn düchtig waschen.
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Den Kohl in kaken Soltwater gewen, kort upkaken, na 10 min. dat Water afgeten, den Kohl in een Dörslag aflecken laten.
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Smolt in den Pott gewen, de fien tweisneen Zippeln dorin hell anbroen, de Brühe van den Speck togewen, hento kummt de Kohl un de Gewürze.
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Dat Ganze bi swacke Hitze sinnig een Stunnen kaken, evtl. Water togeten. (Kohl brennt licht an)
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Denn, Speck, Kasseler Rippen und Kaakwuss babenup leggen, Hafergört röverstreen, na'n gode 1/4 Stunnen de Pinkel togewen.
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3/4 bet 1 Stunnen sinnig wieter kaken (richt sik na den Kohl).
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To'n Sluss de Todaten warm stellen. 1 Pinkel apensnien, ahn Pell dör den Kohl röhren. Afsmecken, evtl. nawürzen.
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Updischen: De Gröönkohl kummt tomidden up een grote Servierplaat. In Schieben sneen Speck un Kassler, mit Wuss un Pinkel moi um den Kohl to leggen.
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Dorto gifft dat Brat- or Soltkartüffeln. At Drinken smeckt Beer or een kräftigen Rotwien heel best. Goden Aptiet!
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